De Utrechtse historie van Modern begint in 1937. In dat jaar werd aan de Nicolaasweg in hartje Utrecht garage- en sleepbedrijf Modern opgericht. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het takelen en repareren van defecte en beschadigde voertuigen aangevuld met af en toe een incidentele hijsklus.

In de zestiger jaren werd de dienstverlening van Modern uitgebreid met de verhuur van mobiele telescoopkranen. Geen takel- of hijsklus was te gek en Modern verwierf in die tijd grote regionale bekendheid. Utrechter Anton Geesink wist dit in 1961 in Parijs treffend te verwoorden toen hij wereldkampioen Judo werd.

In het Utrechts Nieuwsblad van 4 december 1961 verklaarde hij letterlijk: …Toen ik Sone in de finale dan ook op de mat had gelegd, met de ene hand aan zijn band, ging de andere er ook heen. Ik trok en dacht: Zo, ga nou garage Modern maar halen, los kom je niet meer jochie…

In 1971 verhuisde Modern naar een locatie aan de Gageldijk in Utrecht alwaar de activiteiten werden voortgezet. De gestage groei die Modern doormaakte resulteerde in 1994 in de aankoop van een pand aan de Elektronweg in Utrecht. Tot op de dag van vandaag is hier nog steeds het hoofdkantoor gevestigd.