Waterdompelcontainer

Een waterdompelcontainer wordt ingezet om bijvoorbeeld een elektrische auto waar een Lithiumbatterij in zit in brand staat. De brandweer blust tot de vlammen er af zijn en draagt het voertuig dan over aan een gespecialiseerde berger. De bergingsspecialist neemt alle voorzorgsmaatregelen om de berging veilig uit te kunnen voeren. Hiervoor zijn opleiding, training en persoonlijke beschermingsmiddelen noodzakelijk. In de waterdompelcontainer wordt het batterijpakket langdurig gekoeld en kan het ontladen. De bergingsspecialist blijft het proces monitoren en draagt zorg voor de stalling en eventuele afvoer van het batterijpakket en vervuilde bluswater naar een recyclingsbedrijf.

Bij nieuwsuur hebben wij een toelichting gegeven m.b.t. het bergen van elektrische voertuigen op 26 juli 2023 wegens de brand van het schip bij de waddeneilanden. Dit fragment is te zien vanaf 00:07:00 t/m 00:09:16 uur.

Contact

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking? Vul dan ons contactformulier in en neem contact met ons op. Voor pechhulp, calamiteiten en andere spoedeisende hulp, kunt u ons 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 030-2415060.

Contact opnemen