Zware berging

Als we ergens in uitblinken, dan is het wel in het bergen van zware voertuigen. Denk hierbij aan trucks, vervoersbussen, kranen, opleggers of trailers die zwaarder zijn dan 3.500 kilogram.

Een touringcar of vrachtwagen met schade of pech is van grote invloed op de verkeersdoorstroming en leidt meestal tot lange files. Om de economische schade die hieruit voortvloeit terug te dringen is de Incident Management (IM)-regeling voor vrachtwagens door de overheid in het leven geroepen, ook wel bekend als de CMV-regeling.

Ons team van zware bergingsspecialisten is erop getraind om zo zorgvuldig en efficiënt mogelijk te handelen bij calamiteiten. Met ons geavanceerde bergingsmaterieel garanderen we dat de weg zo snel mogelijk weer vrij is voor overige verkeersdeelnemers. Naast het zorgvuldig wegslepen van het voertuig, zorgen we ook voor een veilige opslag van eventuele lading.

Innovatie: berging met luchtkussens

Waar we kunnen innoveren, lopen we graag voorop. Om de verkeersdoorstroming maximaal te bevorderen, investeren we veel tijd en energie in het ontwikkelen van snellere en betere bergingsmethodes. Met succes! In nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat hebben we een nieuwe bergingsmethode met luchtkussens getest, die inzetbaar is bij gekantelde vrachtauto’s. Een primeur voor Nederland! Deze methode blijkt zo effectief dat deze inmiddels landelijk wordt toegepast.

Contact

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking? Vul dan ons contactformulier in en neem contact met ons op. Voor pechhulp, calamiteiten en andere spoedeisende hulp, kunt u ons 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 030-2415060.

Contact opnemen