Onze geschiedenis

1937

13 oktober

Garage- en sleepbedrijf Modern werd in 1937 opgericht door dhr. Koehorst. In hartje Utrecht, aan de Nicolaasweg 68, werden diverse defecte en beschadigde voertuigen geborgen en gerepareerd. Naast een incidentele hijsklus, was Modern in die tijd ook servicedealer van Opel, Buick en Pontiac.

1944

6 november

Eind jaren '30 werd een kraanwagen aangeschaft: een Fordson viercilinder uit 1934 met een eenvoudige kraanbok. Deze viercilinder werd tijdens de Tweede Wereldoorlog voorzien van een kolengasgenerator en een klein kolenrantsoen, zodat het in de meest donkere oorlogsdagen bergingshulp kon bieden. Zo schoot de Fordson op 6 november 1944 te hulp toen het Academisch Ziekenhuis werd getroffen door een afgedwaalde Engelse bom.

1961

4 december

In de jaren '60 reden de vakmannen van Modern dag en nacht rond in Utrecht om mensen op weg te helpen. Modern werd een begrip in Utrecht; óók voor judoka Anton Geesink. Hij hield tijdens het WK judo in Japan zijn gevreesde opponent Koji Sone in een houdgreep. In het Utrechtsch Nieuwsblad van 4 december 1961 vertelt Geesink: ‘’Ik trok en trok en dacht: zo, ga nu Garage Modern maar halen. Los kom je toch niet meer jochie!’’

1973

1 juni

Koehorst jr. neemt het familiebedrijf over van zijn vader, maar moet op zijn beurt eveneens op zoek naar een opvolger. Hij besluit de 24/7-activiteiten af te staan aan Utrechter Joop van Oort; een harde werker met ervaring en ondernemersbloed. Bovendien is Joop ook nog eens in hetzelfde jaar geboren als het oprichtingsjaar van Garage Modern. Dat kan geen toeval zijn! Het maakt hem de perfecte opvolger.

1983

1 september

In de jaren '80 worden alle voertuigen en resterende kraanactiviteiten officieel overgedragen aan Modern B.V. Vanaf dat moment is de Gageldijk in Utrecht dé thuisbasis van Joop en zijn chauffeurs. Tot in de nachtelijke uren maken ze werk van hun passie. 

1994

2 februari

De ambities van Joop rijzen de pan uit. Al snel wordt de Gageldijk te klein en verhuist het bedrijf naar de Elektronweg 16a in Utrecht. Een pand met leven in de brouwerij: voordat Modern er neerstrijkt maakte Grolsch er de dienst uit.

Op de foto hiernaast rukt onze Terberg uit naar een incident in de winterperiode.

2005

5 juli

In 2005 neemt Tom van Oort het stokje over van zijn vader. Nadat Tom jarenlang ervaring had opgedaan in de berging, deed Joop van Oort een stapje terug. Nieuw bloed, nieuwe plannen!

2017

1 december

Tom blijkt over hetzelfde ondernemersbloed te beschikken als zijn vader. Onder zijn leiding groeit het bedrijf opnieuw uit zijn jasje. Gelukkig wordt er bij de buren al snel een nieuwe locatie gevonden: in 2017 verhuist Modern BV naar de Elektronweg 24.

2022

8 oktober

Tijd om het familiebedrijf verder uit te breiden: Clint en Gene, de zonen van Tom en Marja, zorgen samen met neef Marvin voor nieuwe energie en bouwen verder aan een servicegerichte organisatie. Verandering met impact creëer je niet alleen, maar samen. Als één team zetten we allles op alles om onze hulpverlening nóg verder te optimaliseren. Met een nieuwe huisstijl en website staan we te popelen om onze toekomstplannen verder vorm te geven.

Contact

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking? Vul dan ons contactformulier in en neem contact met ons op. Voor pechhulp, calamiteiten en andere spoedeisende hulp, kunt u ons 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 030-2415060.

Contact opnemen